14.5 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTurcia încearcă în continuare să joace un rol de mediator între Ucraina şi Rusia

Turcia încearcă în continuare să joace un rol de mediator între Ucraina şi Rusia

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat joi dorinţa de a media o pace „corectă” între Ucraina şi Rusia, transmite Reuters.

„Am adus părţile împreună în Turcia cu mai multe ocazii. Putem face asta din nou şi deschide uşa către pace prin gestionarea unui proces concentrat pe soluţii, fără influenţe externe. În întâlnirile noastre atât cu preşedintele Putin, cât şi cu preşedintele Zelenski ne continuăm eforturile în acest scop”, a spus Erdogan, la întoarcerea dintr-o vizită în Egipt.

Erdogan a afirmat că punctele de vedere ale Turciei şi SUA sunt convergente în tot mai multe dosare

Pe de altă parte, Erdogan a afirmat că punctele de vedere ale Turciei şi SUA sunt convergente în tot mai multe dosare. El a evidenţiat tendinţa pozitivă a relaţiilor dintre Ankara şi Washington după avansarea contractului de achiziţionare a unor avioane militare americane F-16 de către Turcia.

„Numărul chestiunilor despre care gândim asemănător sau suntem de acord cu Statele Unite este în creştere. Nu există nicio tendinţă negativă în prezent. Dimpotrivă, există o evoluţie pozitivă”, a spus preşedintele turc, după ce a fost întrebat despre aprobarea aderării Suediei la NATO de către Turcia şi progresele în contractul de cumpărare de avioane F-16.

Citește şi: A murit realizatoarea de televiziune Florentina Satmari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS