19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit realizatoarea de televiziune Florentina Satmari

A murit realizatoarea de televiziune Florentina Satmari

Lumea muzicii populare este din nou în doliu. Florentina Satmari, unul dintre cei mai mari realizatori TV pe care România i-a avut, a murit.

Realizatoarea TV a iubit enorm cântecul popular pe care l-a promovat în toate emisiunile pe care le-a realizat de-a lungul timpului. Anunțul a fost făcut de Matilda Pascal Cojocărița și de apropiați ai realizatoarei.

„Ne-a părăsit MĂMUCA! Florentina Satmari, unul dintre marii profesioniști ai Televiziunii Române, cea care a format zeci și sute de artiști, dându-le aripi în lumea cântului ! Cu mare durere în suflet vă spun drum lin către stele, Mămuca, odihnă în lumină, aplauze și flori!“ a scris Matilda Pascal Cojocărița pe pagina sa de Facebook.

Absolventă  la secţia canto clasic a Conservatorului de Muzică “Ciprian Porumbescu”, Florentina Satmari a realizat nenumărate emisiuni de muzică populară la TVR, a descoperit şi a lansat tinere talente, de-a lungul carierei sale, potrivit tvrinfo.ro.

A avut un rol deosebit în organizarea festivalurilor “Crizantema de Aur” de la Târgovişte și “Maria Tănase” de la Craiova.

Citeşte şi: În punctul vamal de la Calafat s-a deschis prima bandă dedicată exclusiv autovehiculelor UE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS