14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNinsoare, ploaie și vânt în următoarele ore în România

Ninsoare, ploaie și vânt în următoarele ore în România

Se strică vremea în țară, în următoarele ore va fi ninsoare, ploaie și vânt. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod portocaliu ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă până deseară la ora 22.00.
În zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent. Se va depune strat consistent de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor fi de 50…70 l/mp.

ANM a emis o avertizare cod galben de precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1400 m, până mâine la ora 8.00
În Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25…30 l/mp. Izolat vor fi ?i 40 l/mp.
Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Precipitații și intensificări ale vântului

ANM a emis și o informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, până mâine la ora 8.00.
Temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării. Aici se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.
În Se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare în:

  • Carpații Orientali,
  • Transilvania,
  • Moldova.


Vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 km/h.

ANM a emis o atenționare de cod galben de intensificări ale vântului, până mâine la ora 20.00.
Vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord-estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 km/h.
Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Citește și: Un oltean băut, urmărit de poliție, a ajuns cu mașina în gard

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS