12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi ucraineni rătăciți, căutați de salvamontiști în Munții Maramureşului

Doi ucraineni rătăciți, căutați de salvamontiști în Munții Maramureşului

Doi cetăţeni ucraineni au sunat la 112 şi au anunţat că s-au rătăcit în Munții Maramureşului după ce au trecut graniţa. Deși au fost localizați, recuperarea lor va fi anevoioasă, din cauza că zăpada atinge un metru şi jumătate în zonă, scrie News.ro.

”Acţiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureş în M-ţii Maramureşului, zona Poienile de sub Munte. Doi cetăţeni ucraineni, bărbaţi de 40 şi 42 ani, care au trecut azi frontiera, au sunat la 112 şi au anunţat că sunt rătăciţi şi nu reuşesc să se orienteze pentru a coborî din munte. Sunt echipaţi, dar fără hrană şi doar cu o sticlă de apă, şi solicită ajutorul pentru a putea fi extraşi şi evacuaţi”, a transmis Salvamont Maramureş.

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au lucrat cu operatorii STS care au stabilit coordonatele celor doi.

În Munţii Maramureşului, pe alocuri, zăpadă depăşeşte un metru şi jumătate. Singurele posibilități de deplasare sunt pe schiuri de tură sau cu snowmobilul pentru zăpadă adâncă. La baza muntelui stratul e subţire şi pe alocuri zona e cu acces dificil din cauza noroiului mare şi a apei care curge de pe versanţi, au transmis salvamontiștii.

Citește și: O femeie cu un copil mic în brațe a deschis focul într-o biserică din SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS