13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie cu un copil mic în brațe a deschis focul într-o biserică din SUA

O femeie cu un copil mic în brațe a deschis focul într-o biserică din SUA

O femeie cu un copil mic în brațe a deschis focul duminică în uriaşa biserică a celebrului pastor şi teleevanghelist Joel Osteen, în Texas, unul dintre cele mai mari temple religioase din SUA. Două persoane, între care și băieţelul de cinci ani al atacatoarei, au fost rănite. Femeia a fost împuşcată mortal de poliție.

Înarmată cu o puşcă şi însoţită de un copil, atacatoarea a intrat în jurul orelor 14.00 (20.00 GMT) în biserică, un fost stadion cu o capacitate de 16.800 de locuri. Femeia a început să tragă, dar doi polițiști în afara serviciului care erau prezenți la slujba în limba spaniolă au reacționat prompt și au ucis-o, evitând astfel un masacru.

Copilul atacatoarei este „în stare critică” la spital, iar un bărbat de cincizeci de ani a fost împuşcat într-un picior.

Șeful poliției din Houston, Troy Finner, a spus că în prezent nu este clar cine a lovit copilul în lupta. „Dar ar fi putut fi mult mai rău”, a observat Finner.

Femeia ar fi putut face mai multe victime

Megabiserică, cândva o arenă de sport acoperită, este frecventată de 45.000 de oameni în fiecare săptămână. Predicile lui Joel Osteen sunt difuzate la televizor în aproximativ 100 de țări.

Teleevanghelistul a spus că a fost „devastat” de incident. Acesta a confirmat că, dacă s-ar fi întâmplat la slujba mult mai aglomerată de dimineață, ar fi fost mai multe victime. Osteen a adăugat că se va ruga pentru răniți, pentru femeia ucisă și pentru familiile acestora.

„Trebuie să fim puternici și să mergem înainte – a spus Osteen în cadrul conferinței de presă a poliției – Există forțe ale răului, dar forțele care sunt cu noi, forțele lui Dumnezeu, sunt mai puternice. Și trebuie să facem ceea ce ne cere Dumnezeu: să ajutăm oamenii să se ridice și să dea speranță lumii”.

Texasul are una dintre cele mai permisive politici față de arme. Din 2021 fiind permisă purtarea lor în public chiar și fără a deține un permis de portarmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS