22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod Galben de precipitații însemnate cantitativ în Mehedinți și alte județe

Cod Galben de precipitații însemnate cantitativ în Mehedinți și alte județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis că a emis o atenționare de cod galben de precipitații însemnate cantitativ și ninsori la altitudini mari. Va fi afectată și zona de Nord a județului Mehedinți. Intervalul de valabilitate este din 12 februarie, ora 18.00 până pe 13 februarie, ora 22.00.

Va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat de 50 l/mp:

  • în cea mai mare parte a Transilvaniei,
  • în nord-vestul Moldovei,
  • în zonele montane aferente.

La altitudini mai mari de 1500 m, îndeosebi pe parcursul zilei de marți (13 februarie) în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali vor predomina ninsorile. Se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului

ANM a transmis și o informare meteo, pentru intervalul 12 februarie, ora 14.00 – 14 februarie, ora 10.00, de precipitații însemnate cantitativ, intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar se vor semnala precipitații în aproape toată țara și se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 l/mp. Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă, însoțite și de descărcări electrice îndeosebi în sud-estul teritoriului.

În noaptea de marți spre miercuri, trecător și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații mixte.

Marți, vântul se va intensifica în zona montană înaltă, în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură. Vor fi rafale de 60…80 km/h. Temporar și în regiunile estice și local în cele vestice și sud-vestice, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Citește și: Traficul rutier va fi închis pe Autostrada Soarelui în zona Glina

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS