14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStudentă cehă găsită de salvamontiști în hipotermie, după ce urcase muntele în haine de oraș

Studentă cehă găsită de salvamontiști în hipotermie, după ce urcase muntele în haine de oraș

O tânără din Cehia, care este studentă la București, a fost găsită de salvamontiști în hipotermie, aproape degerată, pe un versant periculos din Munții Piatra Craiului. Tânăra urcase pe munte îmbracată de oraș, în cizme de piele, fără căciulă și mănuși, informează ȘtirileProTV.

Studentă la Arte în București, tânăra de 24 de ani a pornit joi dimineața din Zărnești către Cabana Curmătura și, mai apoi, spre Vârful Turnu de pe creasta Pietrei Craiului.

Era îmbrăcată cu cizme de piele, colanți, un hanorac subțire, iar pe umar purta poșetă. Nu avea mănuși, căciulă și nici lanternă.

Peste zi a reușit să ajungă pe creastă pentru că traseul era însorit, fără zăpadă. Dar, pentru coborâre, a ales o poteca nordică, cu gheață și zăpadă. A prins-o noaptea și, udă, înghețată și epuizată, a sunat după ajutor.

Salvamontiștii din Zărnești au găsit-o ghemuită în zăpadă, în hipotermie.

Cu greu au reușit să o trezească din amorțeală, iar primele ei cuvinte au fost: „Sunt moartă? Am ajuns în Rai?”. Salvatorii au echipat-o cu haine groase și au reușit să o coboare cu bine de pe munte.

Citește și: Tânăr implicat în jefuirea unui fost ofițer SRI, arestat pe Otopeni când se întorcea din Belgia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS