14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajații de la sol ai companiei aeriene Lufthansa au intrat în grevă. Haos în mai multe aeroporturi

Angajații de la sol ai companiei aeriene Lufthansa au intrat în grevă. Haos în mai multe aeroporturi

A fost haos miercuri în mai multe aeroporturi din Germania, după ce numeroși angajați de la sol ai companiei aeriene Lufthansa au intrat în grevă.  

Sute de zboruri au fost anulate și aproximativ o sută de mii de oameni au fost nevoiți să își reprogrameze călătoriile.

Aproape 90 la sută dintre zborurile programate, anulate

Compania aeriană naţională a Germaniei a anulat aproape 90 la sută dintre zborurile programate pentru miercuri, cu plecare de pe teritoriul ţării. Cele mai afectate au fost aeroporturile din Frankfurt și München. Însă au avut de suferit și călători din Hamburg, Berlin și Düsseldorf, conform stirileprotv.ro.
Marvin Reschinsky, purtător de cuvânt Lufthansa, a precizat: „Angajații de la Lufthansa au arătat că nu funcționează atunci când un angajator arată că refuză complet să se așeze la masa negocierilor. De aceea avem nevoie de această grevă pentru a atrage atenția angajatorului.”

Principalul sindicat cere un bonus de compensare a inflației, în valoare de 3.000 de euro

Principalul sindicat la angajaților Lufthansa cere o majorare salarială de 12,5 la sută. Dar să fie de cel puțin 500 de euro. În plus, pretinde un bonus de compensare a inflației, în valoare de 3.000 de euro.

Deşi greva a fost anunțată din timp, mulți dintre cei care aveau deja biletele cumpărate au mers în aeroporturi în speranța că aeronavele vor decola.

Cum liderii de sindicat nu au obținut de la conducerea companiei ce și-au propus, au anunţat că luni va fi din nou grevă. 

Citeşte şi: Circulaţie restricţionată pe DN 7

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS