14.2 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mie de tractoare merg să blocheze orașul spaniol Barcelona

O mie de tractoare merg să blocheze orașul spaniol Barcelona

Fermierii spanioli se pregătesc să blocheze orașul Barcelona cu o mie de tractoare, iar forțele de ordine sunt în alertă. Fermierii spanioli au blocat, de asemenea, intrarea în portul Castellion din regiunea Valencia, informează Digi24.

Peste 1.000 de fermieri se îndreaptă spre Barcelona din mai multe direcții. Este cea mai mare mobilizare a agricultorilor, care vor să blocheze Barcelona. Este a doua zi a protestului național al fermierilor, prin care aceștia se solidarizează cu acțiunile din Europa. Proteste se desfășoară în șapte regiuni ale Spania.

La fel ca şi colegii lor din Franţa, Belgia, Italia şi Portugalia, fermierii spanioli se plâng de birocraţia europeană din ce în ce mai greoaie, preţurile mici pe care le primesc pentru produsele lor şi creşterea costurilor. Ei susţin că regulile care sunt impuse fermierilor europeni, pentru a proteja mediul, îi fac mai puţin competitivi decât fermierii din alte regiuni, precum America Latină sau ţările non-UE.

În ultimele zile, blocajele instituite de fermieri în Franţa şi Belgia au escaladat în unele cazuri în confruntări violente cu poliţia. Fermierii spanioli au blocat și marţi traficul pe unele dintre cele mai importante autostrăzi, alăturându-se omologilor europeni care protestează faţă de costurile mari, birocraţie şi concurenţa din ţările non-UE.

„Cu nuanţe diferite, la nivelul întregii Uniuni Europene, avem aceleaşi probleme”, a spus Donaciano Dujo, vicepreşedintele ASAJA, una dintre cele mai mari asociaţii ale fermierilor spanioli.

ASAJA şi alte sindicate ale fermierilor au cerut organizarea de proteste începând încă de joi, însă mulţi fermieri au ieşit pe străzi cu tractoarele marţi, creând blocaje în trafic în întreaga ţară, din Sevilia şi Granada în sud şi până la Girona, în apropiere de graniţa cu Franţa, au precizat responsabilii care se ocupă de gestionarea traficului.

Citește și: Elevi răniţi după prăbușirea tavanului unei săli de clasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS