16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea extremă a făcut ravagii în California

Vremea extremă a făcut ravagii în California

Vremea extremă a luat prin surprindere autoritățile din California, după ce ploi abundente au lovit regiunea. Zeci de milioane de oameni se află sub risc de inundații. Unii dintre ei chiar au primit ordine de evacuare în zona Los Angeles, din cauza ploilor și a vântului puternic. 

40 de milioane de oameni din California sunt sub avertizare de inundații și vânt extrem, după sudul regiunii a fost lovit un așa-numit „râu atmosferic”, adică un val de umiditate, care a adus ploi abundente şi rafale de puterea unui uragan, potrivit digi24.ro.

Peste 1.700 de zboruri au fost anulate sau au întârzieri mari

Printre zonele de mare risc se află inclusiv Los Angeles și oraşul-port Long Beach, unde ar putea ploua într-o zi cât într-un an, mai exact până la 20 de centimetri cubi. Vântul va atinge viteze de peste 160 de kilometri pe oră și peste 1.700 de zboruri au fost anulate sau au întârzieri mari.

Cel puțin 900.000 de case şi sedii comerciale au rămas fără curent electric. Unii locuitori au primit ordine de evacuare. Meteorologii au avertizat cu privire la numeroase alunecări de teren în Malibu și Beverly Hills. Totuși, drumurile inundate au fost numai bune pentru împătimiții de surf, care au profitat de ocazie.

Citește şi: Preşedintele Iohannis: Îi dorim regelui Charles al III-lea o recuperare completă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS