22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâncă arestată după ce a furat o jumătate de milion de euro în Cehia

Româncă arestată după ce a furat o jumătate de milion de euro în Cehia

O româncă a fost arestată în Cehia după ce a furat o jumătate de milion de euro de la un dezvoltator imobiliar. Femeia face parte dintr-o grupare care a reuşit să păcălească un om de afaceri ce construia un complex de locuinţe la aproximativ 20 km de Praga, informează Observatornews.

Incidentul a avut loc în primăvara lui 2022. Femeia a fost găsită şi arestată cu câteva săptămâni în urmă, aflându-se în custodia Poliţiei din Cehia, scrie Seznam Zpravy.

Scenariul de film prin care l-au lăsat fără 500.000 de euro pe dezvoltatorul imobiliar

Potrivit poliţiştilor, un bărbat s-a prefăcut că este interesat să cumpere şapte case construite de dezvoltator în apropiere de Praga. Chiar s-a întâlnit cu dezvoltatorul la Roma, pentru a discuta. În tot acest timp, bărbatul a pretins că este reprezentantul unui investitor bogat.

În timpul discuţiei, s-a oferit să cumpere, în numele investitorului, şapte locuinţe cu 75 de milioane de coroane, deşi preţul acestora era cu 25 de milioane de coroane mai mic. Condiţia sa era însă să primească jumătate din cele 25 de milioane, mai exact 500.000 de euro, fără ca investitorul să afle.

După ce dezvoltatorul ceh a acceptat oferta, bărbatul a trimis două femei la Praga pentru a se asigura că acesta chiar are suma de bani promisă.

Jaful a avut loc în timpul întâlnirii pentru semnarea contractului de cumpărare a proprietăţilor. Una dintre femei a pretins că este însărcinată şi că leşină. În timp ce dezvoltatorul i-a sărit în ajutor, cealaltă femeie a luat plicul cu bani de pe masă şi a pus altul în locul acestuia, plin cu hârtii mărunţite.

Românca riscă acum între cinci şi zece ani de închisoare, spun anchetatorii.

Citeşte şi: Gorj: Bărbat reținut după ce și-a înjunghiat mortal fratele

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS