14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn comando înarmat cu puști Kalașnikov a jefuit trei mașini de transport valori, în Italia

Un comando înarmat cu puști Kalașnikov a jefuit trei mașini de transport valori, în Italia

Un comando format din aproximativ zece oameni, mascați și înarmați cu arme Kalașnikov, a atacat și jefuit trei mașini de transport valori, pe insula italiană Sardinia.

Aproximativ zece persoane înarmate au atacat trei vehicule blindate de transport valori, pe autostrada 131, în Sardinia, la intersecția cu Siligo (Sassari). Jaful a avut loc miercuri dimineață, iar hoții nu au fost prinși până acum.

Atacatorii au împrăștiat cuie pe carosabil și au așteptat sosirea coloanei de trei vehicule blindate Vigilpol și au blocat trecerea lor spre Cagliari cu ajutorul unei mașini de gunoi, amenințându-i cu puști Kalașnikov inclusiv pe șoferii altor autoturisme care erau în trecere. Înaintea jafului, hoții au pus pe asfalt lanțuri și cuie.

Hoții au deschis apoi focul asupra blindatelor, împușcându-l pe unul dintre agenții de pază în picior. Un alt agent de securitate, care se afla la volanul primei mașini blindate, s-a ales cu răni grave în urma coliziunii cu mașina de gunoi și a impactului cu celelalte două blindate, care veneau din spate. Alți doi agenți de securitate au suferit contuzii la nivelul capului și al pieptului, tot ca urmare a coliziunii. Trei șoferi au fost răniți în tamponările respective.

Jaful a fost surprins de o cameră de supraveghere montată la bordul unei mașini.

Hoții au deschis vehiculele blindate cu fierăstraie circulare și au furat 4 milioane de euro. Înainte de a fugi, au incendiat mai multe vehicule pentru a-și acoperi urmele.

Martorii au declarat că hoții au fugit cu ajutorul unui pick-up și al unui Fiat Panda, care au fost descoperite ulterior incendiate.

Citește și: Angajații unei primării au lipsit de la program ca să meargă la ziua unei colege

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS