12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateApar modificări pe lista alimentelor plafonate

Apar modificări pe lista alimentelor plafonate

Cu două zile înainte de expirarea plafonării preţurilor la alimentele de bază, Guvernul şi magazinele ar fi ajuns la un acord – măsura ar putea fi prelungită. Dar nu pentru trei luni, ci doar pentru două.

Este varianta propusă, în urmă cu scurt timp, la întâlnirea de la Guvern dintre retaileri, premier şi Ministrul Agriculturii. De altfel, lista cu alimentele de bază la preţ plafonat ar urma să fie uşor modificată, potrivit observatornews.ro.

Vor rămâne primele 16 alimente de bază

Vor rămâne primele 16 alimente de bază. De asemenea, ar putea fi adăugate pe această listă untul, gemul şi carnea de miel, potrivit unor surse guvernamentale. În schimb, vor dispărea de pe această listă acele alimente consumate în perioada sărbătorilor de iarnă, cum ar fi cozonacul, bulionul, smântana, drojdia, margarina, dar şi carnea tocată. Toate aceste produse s-ar putea scumpi cu până la 10% în perioada următoare, mai exact de la 1 februarie.

Încă au loc negocieri la Palatul Victoria. Ministrul Agriculturii discută în continuare cu retailerii. deci şi această listă s-ar putea modifica.

Miercuri ar trebui adoptată această ordonanţă pentru a intra în vigoare de la 1 februarie. Va fi plafonat TVA-ul la alimentele de bază pentru două luni, nu pentru trei aşa cum discutase ministrul Agriculturii în urmă cu două săptămâni.

Citeşte şi: Elevi ținuți la minus 6 grade, în cămăși populare cu mânecă scurtă, pentru pozele oficialilor de Ziua Micii Uniri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS