17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentElevi ținuți la minus 6 grade, în cămăși populare cu mânecă scurtă, pentru pozele oficialilor de Ziua Micii Uniri

Elevi ținuți la minus 6 grade, în cămăși populare cu mânecă scurtă, pentru pozele oficialilor de Ziua Micii Uniri

Elevii au dansat Hora Unirii în Piața Bobâlna din municipiul Dej și au participat la o ședință foto alături de oficialii locali, potrivit imaginilor postate pe Facebook și semnalate de publicația locală Ziar de Cluj.

Potrivit afișului oficial al festivităților organizate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, evenimentul a durat în jur de 20 de minute, timp în care 12 elevi îmbrăcați subțire, unii cu cămașă populară cu mânecă scurtă, au stat la minus 6 grade alături de oficiali locali, inclusiv primarul, care erau îmbrăcați cu geci și paltoane.

Evenimentul a avut loc pe 23 ianuarie, cu o zi înainte de data oficială în care se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor. Potrivit publicației Edupedu, care a relatat la rândul ei despre subiect și care citează date ale Administrației Naționale de Meteorologice, temperatura era în Dej de minus 6 grade Celsius.

Un comunicat de presă al Primăriei Dej și afișul oficial al festivităților precizează că evenimentul a avut trei organizatori: Primăria Municipiului Dej, Cercul Metodic al Profesorilor de Istorie și Muzeul Municipal Dej, conform libertatea.ro.

Conform comunicatului de presă, la festivități au participat elevii Liceului Teoretic ,,Al. Papiu Ilarian” din Dej. De altfel, evenimentul a fost promovat pe pagina de Facebook a școlii, iar fotograful local este și angajat al liceului, pe poziția de administrator de rețea informatică și sistem, potrivit informațiilor postate de el pe profilul său de Facebook.

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro.

Citeşte şi: Bărbat mort după ce s-a răsturnat cu maşina în curtea unei case din Băile Olăneşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS