14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCFR: Pasagerii care folosesc trenurile Gara de Nord - Aeroport nu își mai pot cumpăra bilet de la controlorii din tren

CFR: Pasagerii care folosesc trenurile Gara de Nord – Aeroport nu își mai pot cumpăra bilet de la controlorii din tren

CFR Călători a anunțat că pasagerii care folosesc trenurile Gara de Nord – Aeroport trebuie să-și cumpere bilet înainte de a se urca în tren sau de la automatele din tren, fiindcă în caz contrar vor plăti tariful de taxare. Pentru simplitate, între Gara de Nord și Aeroport te puteai urca în tren fără bilet și îl cumpărai de la controlor, la tarif normal.

Biletul costă 5,5 lei. Tariful de taxare în tren este 11 lei, astfel că biletul ar costa 16,5 lei.

Soluția pentru cei care nu au bilet când se urcă în tren sunt validatoarele contactless din tren ce permit atât validarea cardului bancar sau a altui dispozitiv înrolat cu cardul bancar, cât și a cardului de transport, spune CFR Călători.

Pasagerii de pe linia spre Aeroport trebuie să-și ia bilete de la ghișeu, din aplicația CFR Călători, de la automatele din gară sau din aplicația 24pay.

Ce spune CFR Călători

Începând cu data 1 februarie 2024, în situația în care călătorul nu prezintă în momentul verificării legalității călătoriei de către personalul de tren, biletul/documentele de transport, acesta va fi considerat fără legitimație de călătorie și i se va emite bilet la tarif de taxare în tren.

Pasagerii care urcă din punctele PO Parc Mogoșoaia și PO Patinoar unde nu sunt case de bilete sau automate de vânzare bilete, conform reglementărilor în vigoare au obligaţia de a se prezenta imediat la personalul de tren sau la validatoarele contactless pentru a-şi achita biletele la un tarif similar celui de la casa de bilete sau de a utiliza celelalte variante de cumpărare disponibile.

CFR Călători face eforturi pentru asigurarea transportului și mobilității tuturor cetățenilor

CFR Călători face eforturi pentru asigurarea transportului și mobilității tuturor cetățenilor și lucrează permanent la îmbunătățirea serviciilor oferite. Este important să conștientizăm că trebuie să avem grijă de bunurile comune și să respectăm regulile, una dintre ele fiind aceea că trebuie să avem bilet la călătoria cu un mijloc de transport în comun. Schimbarea se găsește în fiecare din noi și porneşte de la valori individuale şi mentalităţi, atât în ceea ce privește obișnuința de călătorie fără bilet, cât și la nivelul atitudinii civice din societatea românească.

Citeşte şi: Primar reținut pentru utilizarea banilor publici în interes personal

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS