12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtestul transportatorilor continuă

Protestul transportatorilor continuă

Protestul transportatorilor continuă si astăzi, când vor încerca din nou să ajungă la Palatul Victoria. Aceștia spun că nu au ajuns la un numitor comun cu guvernanții.

Zeci de camioane, autovehicule ale unor firme de transport, dar şi utilaje agricole participă, vineri, pentru a treia zi consecutiv, la un protest care are loc pe şoseaua de centură a Capitalei, dar şi în mai multe judeţe.

Camioane din mai multe zone ale ţării se află la intrarea în Capitală.

Surse din rândul organizaţiilor patronale ale transportatorilor au declarat că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei.

”Săptămâna viitoare vom încerca să depunem o autorizaţie, să vedem ce va spune Primăria, dacă ne-ar lăsa în Piaţa Victoriei sau nu. Am vrea să organizăm un protest pe o perioadă de mai multe zile. Vrem să fim auziţi”, a declarat un reprezentant al transportatorilor.
La rândul său, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, prin organizaţiile componente (Federaţia Naţională PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV şi Asociaţia Forţa Fermierilor – AFF), îşi exprimă solidaritatea cu membrii fermieri care protestează în mai multe judeţe şi la intrarea în Bucureşti.

”Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare va transmite Ministerului Agriculturii o listă completă de problemele din sectorul agricol care au nevoie de rezolvare urgentă, cu termene ce trebuie asumate la nivel guvernamental. De asemenea, problemele fermierilor vor fi transmise şi preşedintelui României, premierului României şi tuturor miniştrilor din Guvern. Pentru fiecare dintre probleme, în ultimele luni, AAC a transmis decidenţilor politici adrese oficiale şi interpelări ce au rămas fără răspuns”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Forţa Fermierilor.

Consultări între reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului și cei ai transportatorilor

Reprezentanții Cancelariei Prim-ministrului au avut ieri, la Palatul Victoria, o întâlnire cu reprezentanți ai transportatorilor din toate zonele României.

Dialogul dintre cele două părți a vizat analizarea problemelor cu care se confruntă sectorul transportatorilor și a soluțiilor de rezolvare la situațiile punctuale ridicate în cadrul întâlnirii.

În urma consultărilor, s-a convenit că ministerele și instituțiile cu atribuții în rezolvarea aspectelor semnalate vor fi informate de către Cancelaria Prim-ministrului despre problemele ridicate, în vederea găsirii celor mai potrivite soluții.

Astfel, s-a agreat ca cel mai târziu până la sfârșitul săptămânii viitoare să fie stabilită o întâlnire de lucru între reprezentanții transportatorilor care au participat la consultările de la Guvern și cei ai Autorității de Supraveghere Financiară pentru a discuta aspectele semnalate în legătură cu Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) și a găsi soluții aplicabile la problematicile semnalate de transportatori.

La întâlnire au participat din partea Guvernului, Florin Spătaru, Ovidiu Gheorghe și Daniel Botănoiu, consilieri de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului, iar din partea transportatorilor reprezentanți desemnați din toate zonele țării.

Citește și: Julia Roberts vorbește despre căsnicia ei perfectă și secretul îmbătrânirii cu grație

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS