19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateIsraelul va prelua controlul frontierei dintre Fâșia Gaza și Egipt

Israelul va prelua controlul frontierei dintre Fâșia Gaza și Egipt

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a promis că va prelua controlul asupra frontierei Fâșiei Gaza cu Egiptul, extinzând astfel scopurile pe care Israelul și le-a propus în războiul de neutralizare a Hamas, transmite Hotnews.

„Războiul este la apogeu”, a declarat sâmbătă Netanyahu presei.

El a spus că zona tampon a coridorului Philadelphi, care se întinde de-a lungul graniței dintre Gaza și Egipt, trebuie să fie în mâinile israelienilor. „Trebuie să fie închisă. Este clar că orice alt aranjament nu ar asigura demilitarizarea pe care o căutăm”, a adăugat Netanyahu.

El nu a dat mai multe detalii, dar o astfel de mișcare din partea Israelului ar fi o anulare de facto a retragerii sale din Gaza din 2005, plasând enclava sub control israelian exclusiv după ce ani de zile a fost condusă de Hamas.

Declarațiile lui Netanyahu cu privire la zona tampon au fost făcute în timp ce forțele militare israeliene au continuat ofensiva, despre care premierul a reiterat că va dura „încă multe luni”. Localnici și medici au declarat că luptele de sâmbătă s-au concentrat în al-Bureij, Nuseirat, Maghazi și Khan Younis, în centrul și sudul Gaza.

Presa Hamas a raportat sâmbătă că Abdel-Fattah Maali, un membru de rang înalt al ramurii armate a grupării, a fost ucis într-un atac israelian în Gaza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS