13.1 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânt puternic și viscol de Crăciun, în aproape toată țara

Vânt puternic și viscol de Crăciun, în aproape toată țara

Agenția Națională de Meteorologie a emis o serie de avertizări cod galben și portocaliu de vânt puternic dar și viscol, în mare parte din țară.

Astfel, începând de astăzi, 23 decembrie, ora 10.00, până mâine, 24 decembrie, ora 03.00, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, viscol și ninsori moderate cantitativ la munte, ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania. Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70…80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90…100 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20…30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă.

Pe arii restrânse, ninsori viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

Cod portocaliu la munte

Meteorologii au mai transmis că între 23 decembrie, ora 10.00 și 24 decembrie, ora 03.00 va fi viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m) . În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită.

Vânt puternic de Crăciun

Nici de Crăciun nu scăpăm de vântul puternic. ANM anunță că între 24 decembrie, ora 03.00, și 25 decembrie, ora 10.00, vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei. De asemenea, în vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei. Viteze acestuia va fi, în general, de 55…65 km/h. La munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.
În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică va ninge viscolit. Noaptea se vor semnala precipitații mixte. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

De asemenea, tot în ajunul Crăciunului va fi viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali. Vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

Pe 24 și 25 decembrie va fi cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali. La peste 1500 metri altitudine va fi viscol puternic. Vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS