13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de vânt în Oltenia până în dimineața de Crăciun

Cod galben de vânt în Oltenia până în dimineața de Crăciun

Agenția Națională de Meteorologie a emis avertizare de cod galben de vânt puternic în intervalul 24 decembrie, ora 03 – 25 decembrie, ora 10. În intervalul menționat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55…65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.
În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse și în celelalte regiuni.

Cod portocaliu de viscol

ANM a mai emis și avertizare de cod portocaliu de viscol puternic în intervalul 24 decembrie, ora 03 – 24 decembrie, ora 20, în zona înaltă a Carpaților Meridionali

În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

Cod portocaliu de viscol a fost emis și în intervalul 24 decembrie, ora 20 – 25 decembrie, ora 10, în zona înaltă a Carpaților Orientali. În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110…120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită.

Luni, 25 decembrie, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, precum și la munte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS