13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 18 – 31 decembrie. Potrivit ANM, primele zile ale perioadei vor aduce temperaturi mai mari decât cele normale pentru data din calendar, după care valorile termice vor oscila de la o zi la alta. Între 22 și 26 decembrie sunt așteptate atât ninsori, cât și ploi, în majoritatea regiunilor țării. 

Vremea în OItenia

Până în 20 decembrie regimul termic diurn se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă, astfel media maximelor va fi de 10…12 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii. Pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…0 grade.

Apoi, până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul. Media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 10 grade. Cea a minimelor între -1 și 1 grad. Temporar precipitații slabe predominant sub formă de ploaie se vor semnala în zilele de 23 și 24 decembrie, posibil pe arii restrânse și în perioada 29-31 decembrie.

Vremea în Banat

La începutul intervalului valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 11…12 grade în zilele de 19 și 20 decembrie, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…0 grade. În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta. Media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade. Cea a minimelor între -1 și 2 grade. O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 8…9 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 6 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade).

În perioada 22 – 26 decembrie temporar se vor semnala precipitații. La început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, dar intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Vremea în Crișana

Începutul intervalului va debuta cu temperaturi diurne mai ridicate decât în mod normal, astfel media maximelor va tinde spre 9…10 grade în zilele de 19 și 20 decembrie. Pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…-1 grad. În perioada 21 – 25 decembrie vor fi oscilații ale regimului termic de la o zi la alta, media maximelor va fi cuprinsă între 3 și 6 grade, iar cea a minimelor între -2 și 1 grad.

O încălzire a vremii va fi posibilă în zilele de 26 și 27 decembrie, când media valorilor diurne ar putea urca spre 7…8 grade, urmată de o nouă scădere a acestora până la finalul lunii decembrie spre medii de 4…5 grade. În tot acest interval media temperaturilor nocturne se va situa în jurul pragului de îngheț (0 grade). Temporar se vor semnala precipitații în perioada 22 – 26 decembrie, la început ploi apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, însă intervale cu precipitații mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Vremea în Transilvania

Temperaturile diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 9 grade în 20 decembrie. Nopțile vor fi reci cu minime medii de -4…-2 grade. Apoi, până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul. Media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 6 grade, iar cea a minimelor între -4 și -1 grad. În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații. La început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 27 decembrie.

Vremea în Maramureș

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 4…5 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 8 grade în 20 decembrie. Nopțile vor fi reci cu minime medii de -4…-1 grad. Apoi, până la finalul anului vor fi oscilații ale regimului termic de la un interval la altul. Media maximelor va fi cuprinsă între 2 și 5 grade, iar cea a minimelor între -3 și 0 grade. În perioada 22 – 26 decembrie, temporar se vor semnala precipitații, la început ploi, apoi predominant sub formă de ninsoare, însă intervale cu precipitații slabe mixte vor fi posibile și după data de 26 decembrie.

Vremea în Moldova

Până pe 20 decembrie, regimul termic diurn se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă. Media maximelor va fi de 10…11 grade, cu valori chiar ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii. Pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -1…1 grad. Până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul. astfel media maximelor va fi cuprinsă între 4 și 8 grade. Cea a minimelor între -2 și 0 grade. Temporar se vor semnala precipitații slabe în perioada 23 – 25 decembrie, la început ploi, apoi și sub formă de lapoviță și ninsoare, urmând ca după data de 26 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Vremea în Dobrogea

Valorile termice diurne vor fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 12 grade în 20 decembrie. În cursul nopților se vor înregistra minime medii de 1…3 grad, ușor mai ridicate pe litoral. Până la finalul anului vor fi ușoare oscilații ale regimului termic de la un interval la altul. Media maximelor va fi cuprinsă între 5 și 8 grade, iar cea a minimelor între 0 și 4 grade. În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. Urmând ca după 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Vremea în Muntenia

Regimul termic diurn va fi în creștere treptată în primele zile ale intervalului de la medii de 8…9 grade în data de 18 decembrie, spre o medie de 11…12 grade în 20 decembrie, chiar spre valori ușor mai ridicate în zona subcarpatică a regiunii. În cursul nopților se vor înregistra minime medii în jurul a -2 grade. Până la finalul anului vor fi ușoare alternanțe termice de la un interval la altul. Media maximelor va fi cuprinsă între 6 și 9 grade, iar cea a minimelor între -2 și 0 grade. În zilele de 23 și 24 decembrie, temporar se vor semnala precipitații slabe. Vor fi predominant sub formă de ploaie, urmând ca după data de 24 decembrie șansele de precipitații să fie reduse.

Vremea la munte

Până pe 20 decembrie, regimul termic se va situa peste cel obișnuit și va caracteriza o vreme caldă. Media maximelor va fi de 6…8 grade, chiar cu valori ușor mai ridicate la altitudini de sub 1500 m, în timp ce pe timpul nopților se vor înregistra minime medii de -2…2 grade. În perioada 21-24 decembrie, valorile de temperatură vor scădea treptat. Media maximelor va fi cuprinsă între -5 și 0 grade, iar cea a minimelor între -8 și -4 grade.

Ulterior până la finalul anului se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul perioadei, valori medii diurne de -2…2 grade și medii nocturne de -6…-4 grade. În perioada 22 – 26 decembrie se vor semnala precipitații. La început mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Apoi, doar ninsoare (în general moderate cantitativ) urmând ca intervale cu ninsori slabe să fie posibile și după data de 26 decembrie.

Citeşte şi: (VIDEO) USR, PMP și Forța Dreptei au lansat Alianța Dreapta Unită, alternativă la PSD-PNL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS