7 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatronii stației GPL care a explodat la Crevedia, puși în arest la domiciliu

Patronii stației GPL care a explodat la Crevedia, puși în arest la domiciliu

Judecătorii au hotărât ca Ionuț Doldurea și asociatul său, Ionuț Stângă, patronii stației de GPL care a explodat la Crevedia, să fie cercetați în continuare în arest la domiciliu.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au fost arestaţi preventiv pe 6 septembrie.

Judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 au decis, miercuri, că cei doi pot merge în arest la domiciliu, unde vor rămâne pentru următoarele 30 de zile. Ei vor fi verificați de mai multe ori pe zi de polițiști, pentru a da cu subsemnatul în cadrul acestei măsuri.

Patronii stației de GPL de la Crevedia sunt puși sub acuzare de procurorii de la Parchetul General pentru distrugere din culpă, care a avut ca rezultat un dezastru.

În luna august, la Crevedia au avut loc explozii şi un incendiu, soldate cu moartea a şase persoane şi rănirea a peste 50. Tragedia a avut loc în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

Citește și: Femeie dispărută de trei săptămâni, găsită înecată într-un râu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS