17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania sprijină România la supravegherea spațiului aerian pe flancul sud-estic al NATO

Germania sprijină România la supravegherea spațiului aerian pe flancul sud-estic al NATO

Germania sprijină aliatul său NATO, România, la supravegherea spațiului aerian în cadrul misiunii de poliţie aeriană întărită Air Policing South (eAPS). Astfel, miercuri după-amiază, avioanele de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane au sosit la baza militară Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța, a anunțat Ambasada Germaniei în România.

În săptămânile trecute au fost deja implementate ample măsuri pregătitoare pentru desfășurarea contingentului german, format dintr-un total de 150 de militari.

Începând cu data de 27 noiembrie, patru avioane de luptă Eurofighter vor fi operaționale și vor consolida apărarea aeriană la flancul sud-estic al NATO. În prealabil, se va mai efectua certificarea din partea NATO, precizează sursa citată, conform G4Media.ro.

Misiune de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter

„Îi întâmpin cu căldură pe membrii contingentului german de intervenție în România. Participând din nou la misiunea de poliţie aeriană întărită Air Policing South cu patru avioane de luptă Eurofighter, aratăm că suntem alături de aliatul nostru, România, și colaborăm la securizarea teritoriului nostru aliat. Le mulțumesc partenerilor noștri români pentru ospitalitate și pentru cooperarea excelentă”, a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

Citeşte şi: Sindicaliștii TAROM amenință cu greva

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS