14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSondaj INSCOP: Doar jumătate dintre români spun că au citit în ultimele 6 luni. Mai mult de trei sferturi nu au fost la un spectacol

Sondaj INSCOP: Doar jumătate dintre români spun că au citit în ultimele 6 luni. Mai mult de trei sferturi nu au fost la un spectacol

Doar jumătate dintre români (51,4%) afirmă că au citit cărţi în ultimele 6 luni, relevă datele unui Sondaj realizat de INSCOP Research la comanda News.ro.

În acelaşi interval, peste jumătate dintre cei chestionaţi spun că nu au vizitat un monument istoric. Totodată, peste două treimi nu au mers la muzeu sau la o expoziţie şi mai mult de trei sferturi spun că nu au fost la un spectacol de teatru, de operă sau la un concert de muzică clasică.

Potrivit sondajului, 51.4% dintre români declară că în ultimele 6 luni au citit cărţi (romane, poezie, etc.). De asemenea, 48,5% spun că nu au citit.

La întrebarea ”În ultimele 6 luni aţi vizitat monumente istorice, culturale?”, 43% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ. Asta în timp ce 56,9% spun că nu au avut astfel de activităţi.

32,6% dintre respondenţi afirmă că în ultimele 6 luni au vizitat un muzeu, o galerie de artă, o expoziţie. 67,2 % au răspuns negativ.

Procentul celor care afirmă că în ultimele 6 luni au mers la teatru, operă, concerte de muzică clasică este şi mai mic, 21,4%, cei care spuncă nu au mers la astfel de spectacole reprezentând 78,5% dintre cei chestionaţi.

Citește întreg articolul pe News.ro

Citește și: O femeie din comuna Sopot, dispărută de acasă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS