33.1 C
Craiova
luni, 24 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe răcește vremea. Aproape toată România, sub cod galben de vânt

Se răcește vremea. Aproape toată România, sub cod galben de vânt

Agenția Națională de Meteorologie anunță că vremea se va răci semnificativ, începând din jumătatea nordică a ţării.

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă până duminică seara, în aproape toate judeţele. Vântul va atinge viteze de 55-65 de kilometri pe oră şi, în sud-est, de 70-80 de kilometri pe oră. La munte, rafalele de vânt vor fi şi mai puternice, putând depăşi 100 de kilometri pe oră.

Codul galben privind intensificări ale vântului este valabil duminică, între orele 10.00 şi 23.00. Inițial ANM transmisese o alertă nowcasting valabilă doar pentru câteva regiuni din țară.

”În intervalul menţionat, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări în est şi sud, apoi şi în centru şi vest, cu viteze de 55…65 km/h şi local peste 70 …80 km/h îndeosebi în sud-estul ţării. La munte vor fi rafale de 80…90 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100…110 km/h”, a transmis ANM.

Codul galben vizează aproape toate judeţele, excepţie făcând Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Botoşani şi parţial Suceava, Mureş şi Harghita.

Potrivit sursei citate, vremea se va răci semnificativ, duminică în jumătatea nordică a ţării, iar luni şi în rest. În noaptea de duminică spre luni, temperaturile vor fi uşor negative în nordul şi centrul teritoriului şi se va produce brumă.

Citește și : Moaștele Sfintei Parascheva au adunat la Iași, în 24 de ore, populația unui orășel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS