21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMoaștele Sfintei Parascheva au adunat la Iași, în 24 de ore, populația unui orășel

Moaștele Sfintei Parascheva au adunat la Iași, în 24 de ore, populația unui orășel

Peste 30.000 de persoane au trecut, în 24 de ore, pe la baldachinul din curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina şi ruga la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei şi a celor nevoiaşi, relatează Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile Jandarmi Bacău, în culoarul special amenajat pentru credincioşi se aflau, duminică dimineaţă, aproximativ 1.200 de persoane.

În perioada 7-15 octombrie, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei se desfăşoară pelerinajul organizat de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Aceasta este prăznuită pe 14 octombrie.

Pelerinajul a început sâmbătă, la ora 6,00, odată cu scoaterea raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva din Catedrala Mitropolitană. După procesiune, racla a fost aşezată într-un baldachin special amenajat în Curtea Mitropolitană.

Conform programului oferit de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, în cursul acestei zile, în Catedrala Mitropolitană va fi oficiată slujba liturgică şi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, iar între orele 16,00 şi 18,00 Vecernia, Paraclisul Maicii Domnului şi Paraclisul Sf. Ierarh Andrei Criteanul.

Citește și: Mască vândută pentru 150 de euro, revândută cu peste 4 milioane de euro. Cazul a ajuns în instanță

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS