20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: 346 de cetățeni români au fost repatriați din Israel

MAE: 346 de cetățeni români au fost repatriați din Israel

Minsterul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că 346 de cetăţeni români şi străini au fost repatriaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, din Israel, cu două curse aeriene operate de TAROM.

MAE a mai transmis că o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah s-a deplasat la Aeroportul Ben Gurion pentru a acorda asistenţă consulară cetăţenilor români aflaţi pe aeroport.

Reprezentanţii Celulei de Criză a MAE s-au coordonat cu autorităţile israeliene şi cu Patriarhia Română pentru gestionarea grupurilor de cetăţeni români şi de pelerini români aflaţi pe Aeroportul Ben Gurion, în vederea asigurării cazării acestora, până la identificarea unor soluţii de repatriere.

Recomandări MAE în contextul izbucnirii conflictului din Israel

MAE reiterează recomandarea adresată cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Statul Israel să îşi reprogrameze călătoria şi să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

Cetăţenii români care se află pe teritoriul acestui stat se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv şi îşi pot anunţa prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail [email protected] şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://telaviv.mae.rohttps://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en şi www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Citește și: Transalpina și Transfăgărășanul nu se vor mai închide în funcție de perioada calendaristică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS