20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA. Este acuzat că ar fi primit mită peste un milion de lei 

Preşedintele CJ Vaslui, prins în flagrant de DNA. Este acuzat că ar fi primit mită peste un milion de lei 

Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins, vineri seară, în flagrant de procurorii DNA, care-l acuză că ar fi primit peste un milion de lei mită pentru un contract, scrie G4Media. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune colegilor excluderea lui Buzatu din partid.

Flagrantul s-ar fi realizat cu bani marcați de DNA la un restaurant unde președintele CJ Vaslui lua masa, conform surselor G4Media.

Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR. El s-a aflat în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui.

În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.

Preşedintele CJ Vaslui are un istoric „agitat” în politică

A criticat în termeni suburbani (răgete”, „răgălii”) protestatarii care s-au aflat în Piața Victoriei în timpul regimului Dragnea.

În 2020, Dumitru Buzatu a pus la îndoială, în cadrul ședinței Comitetului Executiv al PSD, existența coronaviruslui. Acesta i-a catalogat pe liderii social-democrați drept ”niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul. Detalii, aici.

Tot în 2020, în plină pandemie de coronavirus, Dumitru Buzatu a avut o ieșire nervoasă în timpul unei ședințe a CJ. Asta după ce un consilier PNL i-a atras atenția că nu poartă mască de protecție. Buzatu i-a replicat că nu-l poate obliga nimeni să folosească masca, deși există o reglementare în acest sens, iar amenzile sunt cuprinse între 500 şi 2.500 lei. 

Citește și: Accident grav în Vâlcea. Șase persoane au ajuns la spital

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS