18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFamilia Buzatu, demisia din funcțiile de demnitari, după ce președintele CJ Vaslui a fost reținut de DNA pentru mită

Familia Buzatu, demisia din funcțiile de demnitari, după ce președintele CJ Vaslui a fost reținut de DNA pentru mită

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat sâmbătă, după şedinţa Biroului Permanent Naţional, că preşedintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu – reţinut de DNA pentru o mită de peste 1 milion de lei – a fost exclus din PSD, scrie news.ro. De asemenea, fiul acestuia, Tudor Buzatu, a demisionat din funcţia de secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. Și soţia lui Dumitru Buzatu, senatoarea PSD Gabriela Creţu, a fost suspendată din partid.

Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă, că au fost luate trei decizii. Prima a fost excluderea lui Dumitru Buzatu din PSD. Apoi numirea în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene Vaslui a vicepreşedintelui Dragoş Benea.

„Am luat act de demisia din secretar de stat a domnului Buzatu Tudor. De asemenea, am propus colegilor mei suspendarea din funcţia de membru al PSD a doamnei Creţu, senatoare”, a anunţat Ciolacu. 

Imaginea PSD, șifonată

Întrebat dacă a fost surprins de faptul că Dumitru Buzatu a fost prins în flagrant primind mită, preşedintele PSD a răspuns: „Categoric, ca pe toată lumea”. 

„Nu ne aşteptam la acest lucru”, a adăugat Ciolacu. 

El a spus că se bucură că instituţiile statului „funcţionează total independent”. Acesta a subliniat că aşa cum nu a comentat niciodată o decizie a unui magistrat, nu va face acest lucru nici „în acest caz, în care este cât se poate de evident”. 

Ciolacu a admis că imaginea PSD este afectată. 

„Sunt ferm convins că afectează. Orice act de corupţie afectează imaginea oricărui partid. Dar cred că deciziile partidului şi reacţia partidului şi a colegilor mei şi a mea, personală, a fost cea corectă. Toate deciziile au fost luate cu unanimitate de voturi”, a mai spus Ciolacu.

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS