0.6 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni? Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimarea meteorologică pentru următoarele patru săptămâni, valabilă pentru întreaga țară. În general, în tot acest interval, 25 septembrie – 23 octombrie, temperatura va fi mai ridicată față de cea obișnuită pentru această perioadă.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 25.09.2023 – 02.10.2023, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toate regiunile țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice, nordice și centrale.

În săptămâna 02.10.2023 – 09.10.2023 temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în majoritatea regiunilor.

De asemenea, în perioada 09.10.2023 – 16.10.2023, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade în toate regiunile. Însă mai ales în sudul și estul țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, nordul și centrul teritoriului. Asta în timp ce în rest cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână.

În ultima săptămâna pentru care s-au făcut estimări, 16.10.2023 – 23.10.2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. De asemenea, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toată țara.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Citește și: Cum arată o nuntă în Japonia. O industrie exagerată care generează foarte mulți bani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS