2.3 C
Craiova
vineri, 8 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAtac armat soldat cu doi morți și doi răniți într-un bar din Suedia

Atac armat soldat cu doi morți și doi răniți într-un bar din Suedia

Două persoane au fost ucise și două rănite după un atac armat într-un bar din Suedia. Incidentul a avut loc la Sandviken, la 162 km nord-vest de Stockholm, scrie News.ro.

Doi bărbaţi, de 20, respectiv 70 de ani, au murit vineri din cauza rănilor suferite în urma unui atac armat care a avut loc joi seară, la un pub din în Sandviken, precizează poliţia.

”Credem că o persoană a fost luată drept ţintă şi că celelalte trei se aflau la faţa locului din diverse motive, fără vreo legătură cu ceea ce s-a întâmplat”, a declarat agenţiei suedeze de presă TT un purtăror de cuvânt al poliţiei, Magnus Jansson.

Presupusa ţintă este unul dintre cei doi bărbaţi morţi, a adăugat el. Poliția nu a făcut încă nici o arestare.

Rivalităţile între două bande zguduie Suedia

Rivalităţile între bande infracţionale au devenit o problemă tot mai mare în Suedia, care înregistrează o creştere a numărului atacurilor armate la volan, al atentatelor cu bombă şi grenadă. De la începutul acestui an au avut loc 261 de atacuri armate, soldate cu 36 de morţi şi 73 de răniţi.

În septembrie, un băiat în vârstă de 13 ani a fost găsit împuşcat în cap, într-o pădure, lângă locuinţa sa, în apropiere de Stockholm.

Procurorul Lisa dos Santos a declarat joi că moartea băiatului este un exemplu înfiorător al ”violenţei grosolane şi complet nesăbuite a gangurilor”.

Aceste violenţe sunt alimentare de rivalităţi cu privire la droguri şi armament între două bande rivale, conduse de către un bărbat cu dublă cetăţenie, turcă şi suedeză, care trăieşte în Turcia, şi fostul său locotenent.

Citește și: Minerii nu se pensionează pentru că vor să încaseze prima de Crăciun

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS