20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe fac înscrieri în Programul “Salvatorii de vieți”

Se fac înscrieri în Programul “Salvatorii de vieți”

Groupama, împreună cu Fundația pentru SMURD, desfășoară la nivel național “Salvatorii de vieți”, un program gratuit de instruire în acordarea primului ajutor de bază. Atelierele de instruire sunt gratuite și disponibile la nivel național.

Programul “Salvatorii de vieți” face parte dintr-o inițiativă derulată la nivel internațional de către Grupul Groupama. În România este desfășurată în parteneriat cu Fundația pentru SMURD, voluntarii din cadrul organizației susținând ateliere în cadrul cărora participanții sunt instruiți cum să recunoască o situație de urgență și cum să intervină corect până la sosirea echipajelor de urgență.

Potrivit celor mai recente statistici, doar 20% dintre români declară că au noțiuni de bază privind acordarea primului ajutor. Peste 80.000 de oameni mor anual pentru că nu primesc la timp primul ajutor într-o situație de urgență.

Programul “Salvatorii de Vieți”, este deschis tuturor celor care își doresc să învețe cum să acorde primul ajutor. Atelierele de instruire sunt disponibile în diverse orașe din țară, acestea putând fi organizate și la cerere, acolo unde există suficienți doritori. Până în momentul de față, sunt instruite peste 800 de persoane de la lansarea programului si până acum.

Înscrierile se fac online, prin platforma https://salvatoriidevieti.groupama.ro/.

Citește și: MApN: Un puitor de mine face verificări în zona navei care a suferit o explozie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS