7.3 C
Craiova
vineri, 1 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrs împuşcat după ce a intrat în curtea unui liceu

Urs împuşcat după ce a intrat în curtea unui liceu

Un urs care a intrat, vineri dimineaţă, în curtea Liceului Tehnologic ”Venczel Jozsef” din municipiul Miercurea Ciuc a fost împuşcat.

Viceprimarul Bors Bela a declarat că aceasta a fost cea mai sigură opţiune pentru a nu pune în pericol vieţile sutelor de elevi aflaţi la acea oră în incinta instituţiei, ale cadrelor didactice şi ale cetăţenilor care locuiesc în împrejurimi.

„Conform procedurii, prima opţiune era alungarea, a doua tranchilizarea şi a treia împuşcarea. Dat fiind faptul că ursul se afla chiar în curtea liceului ‘Venczel Joszej’, pe un copac, la 30 de metri de şcoală şi deja sute de elevi erau în şcoală, iar după gardul şcolii se află case particulare, deci nu aveam opţiunea de a-l alunga sau tranchiliza, astfel era necesar să procedăm la împuşcarea ursului.

Totul s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă şi în aşa fel nu a fost nimeni în pericol. Dacă am fi recurs la altă procedură, era posibil ca toată lumea să fie în pericol, aşa că comisia a hotărât în unanimitate că ursul trebuie împuşcat.

Împuşcarea a avut loc la ora 7,40 minute de către vânătorul de la asociaţia cu care Primăria municipiului Miercurea Ciuc are contract. A fost de faţă şi medicul veterinar şi, bineînţeles, de la Primărie, domnul primar Korodi Attila şi eu”, a declarat viceprimarul, potrivir Agerpres.

Acesta a mai spus că ursul devenise agresiv în momentul în care echipa de intervenţie s-a apropiat de el, animalul încercând să coboare din copac şi să fugă.

Citeşte şi: Celebrul pulover roşu cu oiţe al Prinţesei Diana, vândut cu o sumă exorbitantă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS