13.4 C
Craiova
luni, 22 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCelebrul pulover roşu cu oiţe al Prinţesei Diana, vândut cu o sumă exorbitantă

Celebrul pulover roşu cu oiţe al Prinţesei Diana, vândut cu o sumă exorbitantă

Celebrul pulover roşu de lână decorat cu oi, purtat de Prinţesa Diana în 1981, la scurt timp după logodna ei cu Prinţul Charles, a fost vândut cu peste 1,1 milioane de dolari, joi, la Sotheby’s. Asta, după o bătălie aprigă în timpul licitaţiilor pe internet, scrie AFP.

Casa de licitaţii a confirmat preţul vânzării, 1,1 milioane de dolari, inclusiv taxe şi comisioane, de aproximativ 14 ori mai mare decât estimarea de 80.000 de dolari.

Vânzarea, deschisă pe internet din 31 august, a luat viaţă în ultimele minute. Astfel a determiat ca preţul final să crească vertiginos de la 200.000 la 1,1 milioane prin licitare la 50.000 de dolari, a menţionat AFP, citat de news.ro

Sotheby’s, record de licitaţie pentru o haină purtată de Prinţesa Diana

Sotheby’s a revendicat un record de licitaţie pentru o haină purtată de Prinţesa Diana, ale cărei articole continuă să atragă colecţionari la 26 de ani de la moartea ei într-un accident de maşină la Paris. În ianuarie anul trecut, starul american Kim Kardashian a cumpărat un faimos pandantiv purtat de prinţesă, crucifixul Attalah, la o licitaţie la Londra (197.453 de dolari).

Potrivit Sotheby’s, acesta este şi un record pentru un pulover. Asta, înaintea cardiganului verde măsliniu purtat de Kurt Cobain în 1993 în timpul concertului formaţiei Nirvana la MTV, un „Unplugged” care rămâne legendar (334.000 de dolari în 2019).

Diana Spencer a purtat puloverul în timpul unui meci de polo

Imediat după logodnă, Diana Spencer a purtat puloverul roşu având design oi albe şi una neagră, în timpul unui meci de polo la care a participat prinţul Charles în iunie 1981. Aici a impresionat prin atitudinea ei relaxată şi a creat, conform Sotheby’s, „un moment cultural şi viral de mare amploare”. Această apariţie publică a oferit, de asemenea, un impuls publicitar neaşteptat celor două creatoare, Sally Muir şi Joanna Osborne, şi brandului lor „Warm and Wonderful”.

Câteva săptămâni mai târziu, au primit o scrisoare de la Palatul Buckingham în care li se explica că viitoarea Prinţesă de Wales a deteriorat puloverul şi dorea să ştie dacă este posibil să-l repare sau să-l înlocuiască. Creatoarele au confecţionat un alt pulover, purtat în 1983 de Prinţesa de Wales.

Modelul a fost relansat în magazine 40 de ani mai târziu

În ceea ce priveşte primul pulover deteriorat al Dianei, acesta nu a fost reparat şi expediat altcuiva aşa cum credeau designerii. În martie 2023, Joanna Osborne l-a găsit într-o cutie în timp ce căuta un model vechi în podul ei, iar Sotheby’s a confirmat autenticitatea acestuia. Sotheby’s a confirmat că cei doi designeri au fost destinatarii.

Şi aproape patruzeci de ani mai târziu, modelul a fost relansat în magazine ca urmare a unui parteneriat încheiat între brandul Rowing Blazers şi duo-ul Sally Muir şi Jonana Osborne.

Citeşte şi: 21 de județe, vizate de cod galben de ploi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS