15.5 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste două milioane de dolari pentru elevii abuzați sexual de o profesoară. Femeia a rămas însărcinată cu unul dintre elevi

Peste două milioane de dolari pentru elevii abuzați sexual de o profesoară. Femeia a rămas însărcinată cu unul dintre elevi

O școală din California va plăti 2,25 milioane de dolari victimelor abuzului sexual al unei profesoare. E a rămas însărcinată cu unul dintre elevi, potrivit www.cbsnews.com.

Un district școlar din sudul Californiei va plăti 2,25 milioane de dolari pentru a soluționa cel mai recent proces.

Acordul aduce la 8,25 milioane de dolari suma plătită de Redlands Unified School District victimelor Laurei Whitehurst de la arestarea ei din 2013.

În august 2016, districtul a fost de acord să plătească 6 milioane de dolari unui fost elev care a lăsat-o însărcinată pe Whitehust.

Un alt proces în 2021

Cel mai recent proces în care este implicată Laura Whitehurst a fost intentat în 2021. Un alt fost elev a spus în fața instanței că a fost hărțuit și abuzat sexual de fosta profesoară, între 2007 și 2008, la liceul Redlands. Elevul avea 14 ani.
Atunci când a fost arestată, Whitehurst a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu tânărul. Ea a recunoscut că a întreținut raporturi sexuale de 10-15 ori în sala de clasă și în apartamentul ei.

Christine Stephens, purtător de cuvânt al autorităților școlare, a confirmat încheierea celui mai recent acord. Ea nu a oferit alte detalii din cauza acordurilor de confidențialitate.
În primul proces, adolescentul care a lăsat-o însărcinată pe profesoară, a susținut că autoritățile știau de relație, dar nu i-au avertizat familia. În 2014, când fiica lui a venit pe lume, acesta avea doar 16 ani.

Femeia a executat șase luni de închisoare

Inițial, fosta profesoară de engleză s-a confruntat cu 41 de acuzații de întreținere de raport sexual cu un minor. Femeia anterior fusese antrenoare de fotbal la liceul la care a lucrat. Ea a încheiat o înțelegere și a pledat vinovată pentru șase din cele 41 de acuzații.

La pronunțarea sentinței, tatăl copilului lui Whitehurst, care împlinise între timp 17 ani, s-a arătat indignat de înțelegerea încheiată de aceasta.

„Acțiunile criminale ale lui Whitehurst împotriva mea m-au afectat emoțional. Ele îmi vor afecta fiecare relație pe care o voi avea pe parcursul vieții”, a afirmat tânărul. Fosta profesoară a executat doar șase luni de închisoare.

Citește și: Un doljean a condus băut, fără permis un autoturism cu numere false

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS