14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomâni salvați după ce au rămas blocaţi pe un feribot, în Grecia

Români salvați după ce au rămas blocaţi pe un feribot, în Grecia

Grupul de turiști români care a rămas blocat miercuri pe un feribot între Skiathos şi Volos, după ce autoriățile elene au decis să suspende călătoria din cauza condițiilor meteo nefaborabile, a fost salvat a precizat pentru HotNews Ministerul Afacerilor Externe. Grecia este grav afectată de ciclonul Daniel.

Potrivit MAE, miercuri mai mulți cetățeni români au solicitat ajutorul misiunilor diplomatice din Grecia, după ce au fost surprinși de vremea rea care îi împiedica să își continue călătoria spre țărm.

MAE menționează că, „reprezentanții celor două misiuni le-au recomandat cetățenilor români să respecte instrucțiunile autorităților locale, să nu părăsească locațiile sigure în care se află și să semnaleze imediat (la numărul unic 112 și la cele două misiuni ale României) evoluția situației pe plan local, respectiv solicitările suplimentare de sprijin”.

Ambasada României la Atena a menținut legătura și cu reprezentanții unui grup de cetățeni români blocați pe un feribot pe ruta Skiathos – Volos, ca urmare a deciziei autorităților locale elene de amânare a debarcării persoanelor aflate pe navă, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice în zona de debarcare, precizează MAE.

După debarcarea celor aproximativ 100 de cetățeni români aflați la bordul ambarcațiunii, căpitănia portului Agios Konstantinos i-a informat, la solicitarea ambasadei, cu privire la variantele de evacuare.

Grecia, lovită de ploi de 600 până la 800 de litri pe metru pătrat

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunțat miercuri că un grup de cetăţeni români sunt blocaţi pe un feribot pe ruta Skiathos-Volos, în Grecia, după ce, din cauza vremii nefavorabile, autorităţile au amânat debarcarea.

Alţi români sunt blocaţi în hoteluri din Grecia din cauza inundațiilor devastatoare care au afectat țara.

Grecia a fost lovită de ploi de 600 până la 800 de litri pe metru pătrat în 24 de ore la Magnesia, în centrul ţării, „un fenomen fără precedent” în datele meteorologice ale ţării, a declarat miercuri meteorologul Dimitris Ziakopoulos, citat de AFP și News.ro.

Ploile torenţiale care au lovit marţi oraşul Volos

Ploile torenţiale care au lovit marţi oraşul Volos, capitala regiunii Magnesia, şi Muntele Pelion reprezintă „o cantitate mare (de apă) pentru Grecia şi pentru multe regiuni din Europa”, a arătat expertul, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul pentru criza climatică, Vassilis Kikilias.

Citeşte şi: Stoltenberg, despre rămășițele dronei găsite în România: Nu avem informații legate de un atac intenționat al Rusiei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS