17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, distrus de hoţi

Parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, distrus de hoţi

Parc fotovoltaic de 40 de milioane de euro, distrus de hoţi. Un parc fotovoltaic din localitatea Ghelari din județul Hunedoara, care nu a ajuns să fie dat în funcțiune, a fost jefuit de hoți. Aceştia au furat aproape 130 de panouri solare, pe care le-au vândut pe internet, scrie Ziarul Hunedoreanului.

Administratorul parcului fotovoltaic a reclamat Poliției Hunedoara pagubele făcute de hoți în ultimul an. Polițiștii au reușit să prindă în flagrant doi bărbați care furaseră aproape 130 de panouri fotovoltaice.

„Polițiștii Secției de Poliție Rurală Hunedoara și cei ai Biroului de Investigații Criminale Hunedoara au demarat o serie de verificări și activități investigative.

În 3 septembrie 2023 au organizat o acțiune. În urma acesteia au reușit prinderea în flagrant a doi bărbați din Hunedoara, în vârstă de 19 și de 41 de ani.

Cei doi încercau să comercializeze pe un site de vânzări bunurile furate (respectiv 128 de panouri fotovoltaice, 11 invertoare și 9 suporți de invertoare – în valoare de peste 344.000 lei). Acestea au fost, astfel, recuperate de polițiști”, a transmis Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, citat de Ziarul Hunedoreanului.

Parcul fotovoltaic de la Ghelari, construit între 2014 și 2015

Parcul fotovoltaic de la Ghelari, din județul Hunedoara, a fost construit între 2014 și 2015, pe un teren de 30 de hectare. Nu a fost dat niciodată în folosință. Asta, deși ar fi trebuit să producă energie suficientă pentru un oraș cu 15.000 de locuitori, scrie Adevărul. Investiţia a fost estimată la 40 de milioane de euro.

Primăria Ghelari şi Romsilva se judecă de ani de zile pentru acel teren

Terenul a fost concesionat de Primăria Ghelari unui investitor privat pentru construirea unuia dintre cele mai mari parcuri fotovoltaice din vestul ţării. Astfel, Primăria Ghelari şi Romsilva se judecă de ani de zile pentru acel teren. În 2015, constructorii parcului fotovoltaic au fost acuzaţi că au defrişat ilegal aproape 1.800 de metri cubi de lemn pentru realizarea investiţiei, conform Adevărul.

În această situație, parcul a început să se degradeze și a ajuns ținta hoților. 

Citeşte şi: Fată de 12 ani, arsă cu țigara pe frunte de o adolescentă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS