20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul prelungește cu trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins

Guvernul prelungește cu trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că va fi prelungită cu trei luni valabilitatea polițelor RCA emise de Euroins. Vor fi valabile până la 8 decembrie 2023.

„Motivul acestei modificări cred că este legitim. Sunt încă în vigoare 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins. Dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național”, a afirmat premierul Ciolacu, potrivit G4Media.ro.

Tribunalul București a deschis, în luna iunie, procedura falimentului companiei de asigurări Euroins România. A confirmat astfel decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind retragerea autorizației de funcționare din cauza neîndeplinirii cerințelor de solvabilitate.

Polițele emise de Euroins mai erau valide 90 de zile de la deschiderea falimentului, până în data de 8 septembrie 2023. Excepţie fac polițele de garanții care sunt valide până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele încetează de drept.

Citeşte şi: Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Bagdasar Arseni, inundată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS