17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate1.140 de butelii cu gaze fluorurate cu efect de seră, provenind din Turcia, confiscate de Garda de Mediu

1.140 de butelii cu gaze fluorurate cu efect de seră, provenind din Turcia, confiscate de Garda de Mediu

1.140 de butelii cu gaze fluorurate cu efect de seră, provenind din Turcia, au fost confiscate săptămâna aceasta de Garda de Mediu, potrivit news.ro.

Garda de Mediu a anunţat joi că eforturile împotriva infracţionalităţii de mediu au ecouri şi pe plan internaţional.

“Eforturile susţinute depuse de către Garda Naţională de Mediu în lupta împotriva infracţionalităţii de mediu au ecouri şi în plan internaţional. Astfel, în urma acţiunii colegilor noştri de la Gardă de Mediu Constanţa, a fost oprită în port introducerea din Turcia a unui număr foarte mare de recipiente ce conţineau gaze fluorurate.

Reprezentanţii Programului pentru Mediu al Naţiunilor Unite (UNEP) au mulţumit României, prin conducerea Gărzii Naţionale de Mediu şi au felicitat instituţia noastră pentru acţiune şi rezultatele obţinute în combaterea traficului de gaze fluorurate cu efect de seră”, a transmis Garda de Mediu.

Pe 28 august, Garda de Mediu Constanţa, în colaborare cu Garda de Coastă, nu a permis introducerea pe teritoriul României a 1.140 de butelii încărcate cu gaze fluorurate cu efect de seră, R134a, R410a şi R407c.

Citeşte şi: Cinci muncitori feroviari, spulberați de un tren în Italia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS