22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRaed Arafat cere amendarea celor care ignoră steagul roşu şi pun în pericol viața salvamarilor

Raed Arafat cere amendarea celor care ignoră steagul roşu şi pun în pericol viața salvamarilor

Secretarul de stat în cadrul MAI, Raed Arafat, vrea amendarea celor care ignoră steagul roşu arborat în stațiunile de pe litoral şi care intră în apă punând în pericol viața salvamarilor.

„O soluţie, dacă ajunge salvamarul la tine să te salveze pentru că ai intrat după steagul roşu fiind arborat, atunci persoana respectivă să plătească o amendă usturătoare pentru că a pus viaţa salvamarului în pericol şi pentru că a necesitat o intervenţie de salvare când steagul roşu spune să nu intre în apă”, a declarat vineri Raed Arafat, citat de news.ro.

Recent, judeţul Constanţa s-a aflat sub cod galben de vânt. Pe litoral, salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul în mare. Din cauza valurilor mari şi a curenţilor puternici exista risc crescut de înec. Totuşi, oamenii au intrat în apă.

Conflict între salvamari şi turişti la Eforie

De altfel, la Eforie, marţi după-amiază, a izbucnit un conflict între salvamari şi turiştii care doreau să intre în mare, deşi era arborat steagul roşu. În urma scandalului, doi turişti au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

La începutul săptămânii, în Mamaia, 4 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce s-au înecat în mare.

De asemenea, s-au mai înecat turişti la Costineşti şi Venus în minivacanța de Sf. Maria.

Mai mulți turiști din Eforie Nord s-au luat la bătaie cu salvamarii, pe plajă, după ce li s-a atras atenția să nu intre în mare din cauza pericolului de înec. Poliția Constanța a anunțat miercuri că în acest caz a fost deschis dosar penal.

Citeşte şi: Jandarmul care i-a pus la punct pe scandalagii din Costinești, luptător în Legiunea Străină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS