9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVremea de mâine, 16 august. Jumătate de țară se va bucura de căldură, cealaltă va înfrunta ploile și grindina

Vremea de mâine, 16 august. Jumătate de țară se va bucura de căldură, cealaltă va înfrunta ploile și grindina

Vremea începe să se încălzească și mai tare, iar disconfortul termic va fi puternic resimțit în unele zone. Nu scăpăm însă nici de ploi, însoțite de descărcări electrice și care vor fi prezente în vestul, sud-vestul, centrul ţării. Iată prognoza meteo de mâine, 16 august. 

La noapte, în Banat şi vestul Olteniei instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin înnorãri, pe arii relativ extinse averse şi descãrcãri electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitãţile de apã vor fi de 15…20 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi temporar noros, iar ploi de scurtã duratã şi descãrcãri electrice se vor semnala pe arii restrânse.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu unele intensificãri în sud-estul teritoriului, dar cu viteze mai mari pe litoral şi în bazinul vestic al Mãrii Negre (în general cu viteze de 45…55 km/h). Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9…11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali (unde vor fi condiţii de ceaţã) şi 23…24 de grade pe litoral.

Cum va fi vremea mâine, 16 august

Vremea va fi cãlduroasã în zonele de câmpie, iar mai ales în sudul şi centrul Moldovei, în jumãtatea esticã a Munteniei şi în partea continentalã a Dobrogei, disconfortul termic va fi în creştere, indicele temperaturã-umezealã (ITU), urmând sã atingã şi izolat sã depãşeascã pragul critic de 80 de unitãţi. În vestul, sud-vestul, centrul ţãrii şi la munte instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi vor fi perioade cu înnorãri, averse locale şi descãrcãri electrice. Vor fi condiţii de grindinã, iar cantitãţile de apã vor depãşi 15…20 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã vor mai fi cu totul izolat îndeosebi la începutul intervalului. În sud-estul teritoriului şi la munte vor fi intensificãri temporare ale vântului cu viteze în general de 45…55 km/h, iar în rest, va sufla slab şi moderat, iar unele intensificãri vor fi pe arii restrânse, în general asociate averselor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 14 şi 24 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali spre 11 grade. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilã.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS