17.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRadu Jude a luat Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Locarno

Radu Jude a luat Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Locarno

Regizorul român Radu Jude a fost premiat sâmbătă, 12 august, cu Premiul Juriului la cea de-a 76-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno.

„Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii,” filmul regizat de Radu Jude și produs de Ada Solomon și Adrian Sitaru, este o coproducție România/Luxemburg/Franța/Croația.

Noul film al lui Radu Jude are premiera în România în luna octombrie

Filmul urmează să aibă premiera în România în data de 27 octombrie 2023 și este primul film regizat de Radu Jude după ce a câștigat în 2021 „Ursul de Aur” la Berlin pentru „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”.

Ilinca Manolache, Ovidiu Pîrşan, Dorina Lazăr şi László Miske interpretează roluri principale în „Nu aștepta prea mult de la sfârșitul lumii”, alături de actriţă germană Nina Hoss. Din distribuţie mai fac parte actorii Katia Pascariu, Şerban Pavlu, Nicodim Ungureanu, Ioana Iacob, Claudia Ieremia, Zita Moldovan, Rodica Negrea, Adina Cristescu şi Sofia Nicolaescu.

„Leopardul de aur”, care se acordă la Festivalul de la Locarno pentru cel mai bun film, a fost câștigat de regizorul iranian Ali Ahmadzadeh cu filmul „Mantagheye bohrani” (Zona critică).

Citește și: Caz de infecție cu virusul West Nile în Dolj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS