15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate11 morţi în incendiul la un centru pentru tineri cu dizabilităţi din Franţa

11 morţi în incendiul la un centru pentru tineri cu dizabilităţi din Franţa

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu ce a devastat un adăpost privat pentru tineri cu dizabilităţi situat în apropiere de Wintzenheim, în regiunea franceză Alsacia. Bilanţul poate creşte, iar alte eventuale victime erau căutate, scrie News.ro.

Adăpostul era situat în comuna La Forge, în apropiere de Wintzenheim, şi găzduia adulţi cu deficienţe mentale uşoare veniţi de la Nancy în vacanţă, potrivit primarului comunei. Clădirea se afla într-o stare bună şi era prevăzută cu scări de evacuare exterioare. Adăpostul cuprindea un parter, un etaj şi un mezanin.

Pompierii au fost alertaţi miercuri, către ora locală 6.30 (7.30, ora României) cu privire la un incendiu în acest azil. Adpostul găzduia 28 de tineri.

Au fost mobilizaţi 76 de pompieri, patru vehicule, patru ambulanţe, un post medical avansat şi trei scări şi 40 de jandarmi.

Pompierii sosiţi la faţa locului la ora locală 6.47 (7.47, ora României) au constatat ”un incendiu generalizat al clădirii”. 17 persoane părăsiseră adăpostul, iar ”11 persoane se aflau în interior şi pentru care nu a fost posibilă nicio acţiune”, a anunţat locotenent-colonelul pompier Philippe Hauwiller.

”Victimele care au putut scăpa sunt cele de la parter. Dintre cele de la etaj au putut pleca unele, dar nu toate”, a declarat el.

Adăpostul era acreditat să găzduiască doar 16 persoane

Viceprimarul Daniel Leroy a declarat postului France Bleu Alsace că adăpostul din cherestea este ”acreditat să găzduiască 16 persoane”.

Însă, deputatul din Haut-Rhin Hubert Ott a declarat că în adăpost se aflau 28 de rezidenţi.

Tot viceprimarul, prezent la faţa locului, a precizat că incendiul ar fi izbucnit la parterul adăpostului, un fost garaj renovat.

Persoanele aflate la parter au reuşit să iasă, însă primul etaj a luat foc rapid.

”Incendiul a fost rapid controlat, în pofida violenţei flăcărilor”, a anunţat într-un comunicat prefectura.

”Şaptesprezece persoane au fost evacuate. Înregistrăm o persoană în urgenţă relativă evacuată la un spital şi o persoană în stare de şoc”, precizează această sursă.

Proprietara adăpostului se afla în stare de şoc şi a fost preluată de pompieri.

”Vorbele sunt adesea prea slabe într-o astfel de dramă”, a declarat pe X ministrul Sănătăţii şi Prevenţiei Aurélien Rousseau. ”Ne gândim la victime şi la rudele lor. Ne exprimăm recunoştinţa faţă de serviciile de salvare şi echipele spitaliceşti care preiau răniţii”, a adăugat el.

Citeşte şi: Un băiat s-a lăsat înţepat de un păianjen otrăvitor sperând să devină Spider-man

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS