18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncărcătura a patru vagoane cu uree a ajuns pe calea ferată din cauza hoţilor

Încărcătura a patru vagoane cu uree a ajuns pe calea ferată din cauza hoţilor

Patru vagoane încărcate cu uree au fost atacate de hoţi, după ce trenul a plecat din Portul Constanţa. 80% din conţinutul acestora a ajuns pe calea ferată. Zona a fost păzită pentru evitarea furtului mărfii, scrie News.ro.

CFR Infrastructură a anunţat, luni, că un tren compus din 36 de vagoane aparţinând PSP Cargo Group a fost frânat, duminică seară, pe Fir 1 Port B – Constanţa VII de persoane necunoscute. Trenul plecase din Portul Constanţa şi avea ca staţie de destinaţie Vinţu de Jos, judeţul Alba.

“În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 şi 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conţinut – azotat de amoniu se află pe gabarit. Şeful de tren a sesizat prin 112 incidentul. Zona este asigurată de către angajaţii SRCF Constanţa şi de reprezentanţi ai SRPT Constanţa pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate. A fost avizat operatorul PSP Cargo Group pentru a elibera gabaritul căii ferate”, se arată în comunicat.

Circulaţia trenurilor de călători nu a fost afectată de incident. Traficul spre Portul Constanţa se desfăşoară pe firul II până la eliberarea firului I.

CFR Infrastructură a menţionat că, după ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în staţia Palas. Vagoanele vizate de furt vor fi scoase din componenţa convoiului, care îşi va continua drumul către destinaţie.

Citeşte şi: Două elicoptere de stingere a incendiilor s-au ciocnit în zbor în California

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS