14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCiolacu cere suspendarea din funcţie a opt șefi de agenții pentru plăți și inspecție socială

Ciolacu cere suspendarea din funcţie a opt șefi de agenții pentru plăți și inspecție socială

Premierul Marcel Ciolacu a cerut, joi, la începutul ședinței de guvern, suspendarea din funcție a șefilor agențiilor pentru plăți și inspecție socială din București și din șapte județe. El a spus că în urma controalelor în centrele sociale, declanșate după scandalul privind azilele groazei, au fost descoperite „situații de netolerat”.

Ciolacu a susținut că verificările făcute la nivel național în centrele pentru vârstnici și persoane cu dizabilități arată „date și fapte clare”. Asta obligă la „decizii ferme”, conform hotnews.ro.

„Există o situație de netolerat – centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin sub ochii funcționarilor statului român. Plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Este inadmisibil”, a declarat Ciolacu.

Şefii agențiilor județene pentru plăți si inspectii sociale din aceste judete, suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare

Potrivit acestuia, cele mai mari probleme au fost descoperite în centre din București, mai ales în sectorul 1. Probleme au fost și din județele Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman și Vrancea.

El a cerut noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți si inspectii sociale din aceste judete, plus șeful agenției municipale București să fie „urgent” suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare.

Aceleași măsuri și în cazul conducerii Inspecției Muncii

Ciolacu a cerut aceleași măsuri și în cazul conducerii Inspecției Muncii. El a spus că au fost descoperite condiții de muncă de Evul Mediu:

„Am descoperit că este o problemă uriașă și cu munca la negru în aceste centre. Câteodată erau condiţii de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce priveşte condiţiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecţia Muncii nu şi-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luaţi aceeaşi măsură şi în cazul şefului acestei instituţii.

Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desfiinţăm instituţii cu totul, care şi-au dovedit incapacitatea de a face faţă cerinţelor în acest moment”.

De asemenea, premierul le-a cerut președinților consiliilor judeţene, în subordinea cărora se află direcţiile generale de asistenţă Socială din judeţele amintite, să înceapă să schimbe toţi aceşti directori din funcţie: „Este evident că nu şi-au făcut treaba şi datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânşii vor răspunde în faţa românilor care i-au votat”.

Citeşte şi: (VIDEO) Un leu umblă liber pe străzile din Berlin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS