17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSolomon: „Cine o înjură pe Olguţa, Claudiu sau pe Cosmin mă înjură pe mine“. Vicele CJ Dolj ar face IntenCity gratis

Solomon: „Cine o înjură pe Olguţa, Claudiu sau pe Cosmin mă înjură pe mine“. Vicele CJ Dolj ar face IntenCity gratis

„Dacă cineva o înjură pe Olguţa Vasilescu, pe Claudiu Manda sau pe Cosmin Vasile, mă înjură şi pe mine“. Aşa şi-a început Antonie Solomon, vicepreşedinte CJ Dolj, conferinţa de presă intempestivă de astăzi, provocată de declaraţiile de ieri a doi penelişti din Dolj, Nicolae Giugea şi Flavius Sirop. Organizarea conferinţei de presă este ceva inedit, atât pentru Antonie Solomon, cât şi pentru CJ Dolj, care nu obşnuiesc să răspundă acuzaţiilor pe care Opoziţia le aduce constant. Solomon a amuzat audienţa când a spus că nu Olguţa trebuia să plătească pentru o poză cu Enrique Iglesias, ci artistul trebuia să o caute pe Olguţa pentru a se poza cu ea pentru că „e mediatizată şi ştie lumea de ea“.

Despre „bălmăjeli“

Pe scurt despre Giugea şi Sirop. Cei doi au acuzat lansat ieri mai multe acuzaţii la adresa Primăriei Craiova şi, implicit, a primarului în funcţie, Olguţa Vasilescu. Printre ele, costul ridicat al organizării IntenCity sau punerea în dezbatere a PUG-ului Craiovei. Nu este o noutate că, în mod constant, PNL aduce critici primăriei. În plus, despre milioanele de euro cheltuite pentru IntenCity au vorbit şi cei de la USR.

Antonie Solomon a simţit, azi, nevoia să răspundă doar PNL, un demers neobişnuit, dată fiind tăcerea CJ pe subiecte de politică şi faptul că acuzată era Olguţa Vasilescu, deci nimeni de la CJ. Solomon nici nu este membru PSD, ci este de la PER, partid aliat cu PSD.

În fine. O dată pornită discuţia cu jurnaliştii, fostul primar şi actual vicepreşedinte al CJ a vorbit în stilul său spumos despre starea Craiovei şi despre „bălmăjelile a doi veşnic candidaţi la primărie“, cum i-a denumit pe Giugea şi Sirop.

Solomon: „Să lăsăm cât a costat, important e că s-au dat banii acolo unde a trebuit“

„Să demontam punct cu punct, chiar dacă nu merită acest sacrificiu. S-a tot vorbit de IntenCity. Eu nu am fost, dar m-am bucurat în felul meu pentru că trei zile Craiova a fost vie, ştia lumea de noi. Mă rog, a costat 5 milioane de euro, nici nu ştiu exact, dar a fost un nume, Enrique Iglesias, care a umplut stadionul si i-a făcut şi pe copiii ăştia ai noştri, de 14 -15 ani să se simtă extraordinar. Credeţi că în alte părţi festivalurile se fac aşa, lasă, bă, că nu punem nici un leu de la buget, găsim sponsor? Nu e aşa.

Eu, pe timpul meu, făceam acel RMA cu 300- 400.00 de euro şi erau 40.000 de tineri. Acum, lucrurile, când vrei să aduci nume mari, se complică. Bine că s-a făcut si este continuitate. La anul să fie mai aranjată treaba mai din timp. Să lăsăm cât a costat, important e că s-au dat banii acolo unde a trebuit şi au fost artişti de marcă şi s-au distrat şi au atras.

Nu ştiu dacă au fost turişti străini, dar hotelurile au fost pline, au venit din Vâlcea, Severin, Bucureşti dar ce ştiu e că a fost animaţie mare în Craiova“.

Solomon: Enrique trebuia să o caute pe Olguţa pentru poză

„S-a zis că, mă rog, o poză cu Enrique a fost plătită cu 1 milion de euro cum a plătit Dragnea să dea mâna cu Trump. Eu, dacă eram în locul lui Enrique Iglesias, o căutam pe primăriţa Craiovei, care e o persoană plăcuta, e mediatizată, ştie lumea de ea, să fac eu poză cu primarul Craiovei.

Eu,pe domnul Giugea îl înţeleg, o să ajungă primar când o zbura porcul. De fapt nici nu ştiu ce înseamnă PNL în Craiova. Eu zic că PD este iar la butoane, este domnul….ştiţi şi voi, care îi cheamă, îi face şi nu-l interesează decât să-si facă el treburile cum şi le-a făcut când domnul Giugea era preşedinte sau director la ADS şi s-a pitulat prin spital două luni să nu fie arestat.

IntenCity gratis la toată lumea

Întrebat de GdS dacă viitorul IntenCity ar trebui organizat de o firmă privată şi să nu se mai cheltuiască bani din bugetul local, Solomon a spus că el l-ar fi făcut gratis. „Eu l-aş fi făcut gratis. Craiova e un oraş sărac, unde nimeni nu dă 200 de euro pe un bilet. Îl făceam la Luncă cu 70.000 de oameni fără să le cer un leu, fără invitaţii…

Doamna primar a vrut să mai scoată şi nişte bani. Trebuie să vă bucuraţi că s-a mai întâmplat şi ceva frumos în Craiova. Prin ce aduce aici mai face educaţie la tineretul ăsta“, a spus Solomon.

La insistenţele presei care a dat exemplul Untold, vicele CJ a spus că un astfel de festival este o pierdere financiară. „Nimeni nu vine să te ajute aici. A sărit Fordul cu 2 milioane de euro să distreze tineretul? Nu-ti vine nici o firmă privată, pentru că nu o scoată banii. Nu o să găsească sponsori. Diferenţa între noi şi Cluj este că ei au şi Napoca, sunt mai aşezaţi la minte. Îmi pare rău că după 33 de ani ne împungem la fel. Asta era în Sparta antică. Şoapta e mai puternică decat strigătul“, a explicat Solomon.

Solomon: „Iridex ne-a tras-o la plex“

Fostul primar a acuzat Opoziţia că nu este constructivă şi a asemuit-o indirect pe Olguţa Vasilescu cu Iisus Hristos atunci când a venit vorba despre dezvoltarea urbanistică haotică a oraşului. „Ei zic, vai săraca Craiova, dar ce grijă aveţi voi? Păi daţi, mă, banii înapoi pe care i-ati furat. Ştie toată lumea că staţi în hoteluri superluxoase. Prin POIM s-au alocat Craiovei 220 de milioane de euro pentru aducţiunea de la Izvarna şi canalizare. Acum avem bani şi nu avem cu cine lucra.

Domnul preşedinte(Cosmin Vasile – n.r.), să ştiţi că l-am scanat bine, e modest, nu iese în faţă, acţionează bine. Numai în primele 6 luni a adus 100 de milioane de euro din fonduri europene. Aşa că eu cel puţin, venind dintr-o zonă agitata, am început să înţeleg ce înseamnă CJ, aveam o oarece reticenţă. Acum jos cu pălăria.

Aaah, şi domnul Sirop, domnul secretar de stat, l-am avut director la Salubritate. Pai ştiţi ce a făcut? Atunci mi-am văzut de treaba, că nu e bine să faci rău pe lumea asta. Prima lui mare operaţiune: a plătit penalităţi la Eco Sud pentru că a nu achitat la timp banii pe care i-am dat. Deci, uitaţi cine ne critică.

Eu nu privatizam serviciul de salubrizare. Iridex ne-a tras-o la plex. Le-am spus tot timpul ce a câştigat Craiova din cele 60 de milioane de euro: nişte masini pe care le închiriază pe bani puţini“, a spus Solomon.

Olguţa, comparată indirect cu Iisus Hristos

De ce arată Craiova atât de rău urbanistic? Din cauza angajaţilor din primărie, crede Solomon. „În Craiova s-a construit bloc lângă bloc. Cred că nici eu, nici primarul nu suntem de acord cu stilul ăsta de a urbaniza oraşul, dar să ştiţi că şi Iisus Hristos a avut 12 ucenici. Iuda l-a trădat, ăla s-a îndoit de el.

Primarul are o armată în spatele dânsei care nu-şi face treaba. Nu o consider vinovată pe Olguţa Vasilescu şi nu îi fac declaraţii de dragoste. E foarte greu să lucrezi în primărie, mai ales când nu ai echipă. Cred că şi doamna primar regretă că nu reuşeşte să găseasca un arhitect, oameni dedicaţi. Nici mie nu mi-a convenit să apară un bloc lânga casa lui fiu-meu“, a spus Solomon.

Solomon: „Eu am înfiinţat poliţia locală….mare greşeală am făcut!“

Fostul primar crede că la capitolul siguranţă Craiova, ca întreaga Românie, suferă. „Mă uit şi mă crucesc când văd numai crime în toată ţara. Romania e nesigură, Craiova face parte din România. Deci suntem o ţară unde ţi-e frică să ieşi pe stradă. Este un haos total în privinţa siguranţei pe străzi, fiindcă toţi care vin în poliţie vin numai pentru serviciu, nu din dorinţa de a fi în sprijinul cetăţeanului. Nu mai e poliţia de altădată.

Eu am înfiinţat poliţia locală….mare greşeală am făcut. Am fost primul din ţară care a înfiinţat-o. Aţi văzut ce eficientă e. Nu e posibil să stai în intersecţie şi prin parcuri să nici nu treci, că ţi-e frică. Nu ştiu cum Olguţa Vasilescu o poate face eficientă“, a spus Solomon. În încheiere a ridicat un sul de hartie dedicat Opoziţiei. „Când vorbesc de noi, să se şteargă la gură!“

CITEŞTE ŞI: Craiovean reținut după ce și-a violat fiica vitregă de 13 ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS