19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDezvăluirile ONG-istei care a sesizat abuzurile din azilele de bătrâni din Voluntari

Dezvăluirile ONG-istei care a sesizat abuzurile din azilele de bătrâni din Voluntari

Georgiana Pascu, reprezentanta organizației Centrul de Resurse Juridice, cea care sesizat încă de anul trecut problemele din centrele de bătrâni din Voluntari, anchetate acum de DIICOT, a povestit într-un interviu pentru HotNews.ro cum s-au comportat autoritățile statului față de situația oamenilor abuzați acolo.

Ancheta procurorilor din dosarul centrelor de îngrijire a bătrânilor și persoanelor cu dizabilități scoate la iveală lucruri șocante despre modul în care erau tratați oamenii internați acolo.

Intervenția autorităților, care a pus capăt astfel chinului unor oameni, vine însă la multe luni după ce o organizație neguvernamentală, Centrul pentru Resurse Juridice, a sesizat mai multe instituții despre neregulile pe care le-a găsit la centrele respective.

Ulterior, informații despre acest subiect au apărut și în articolele realizate de Centrul de Investigații Media și Buletin de București.

Georgiana Pascu, managerul de program la Centrul de Resurse Juridice, cea care s-a ocupat de acest proiect a povestit pentru HotNews.ro cum au reacționat instituțiile statului când au primit sesizările respective.

Cititi articolul integral pe hotnews.ro.

Citeşte şi: Un pasager beat a spart o sticlă în avion și a înjunghiat un bărbat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS