10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia organizează la Washington o săptămână dedicată celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA

România organizează la Washington o săptămână dedicată celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA

Pentru al doilea an consecutiv, România organizează la Washington o săptămână dedicată celebrării Parteneriatului Strategic cu SUA.

Festival românesc unde sunt așteptați mii de americani, eveniment în Congres, dineu la National Press Club pentru celebrarea personalităților americane care au inițiat și sprijinit alianța cu România
Ambasada României la Washington va organiza, în perioada 7-13 iulie,, o serie de evenimente de diplomație culturală, parte a unui program mai amplu desfășurat anul acesta sub sloganul: “România – SUA: Un parteneriat pentru viitor – Celebrăm talentul românesc”.

În perioada 7-9 iulie 2023, are loc ediția a doua a celui mai mare festival românesc din Statele Unite, intitulat “Romanian Weekend at The Wharf”. Timp de trei zile, publicul american și membrii comunității româno-americane se vor putea bucura de:

  • spectacole de dans popular,
  • concerte live,
  • demonstrații de meșteșuguri tradiționale,
  • ateliere interactive,
  • lecturi publice,
  • prezentări turistice,
  • expoziții și degustări culinare și oenologice.

Manifestările sunt organizate într-o zonă foarte populară pentru petrecerea timpului liber, situată pe malul râului Potomac, nu departe de Capitoliu.

Programul evenimentelor

Luni, 10 iulie, are loc, la National Press Club din capitala americană, o seară de celebrare a personalităților americane care au inițiat și sprijinit, de-a lungul istoriei sale de peste un sfert de secol, Parteneriatul Strategic.
A doua zi, marți, va avea loc o seară dedicată palierelor Parteneriatului Strategic economic, de afaceri, tehnologie și inovație.
La 12 iulie 2023, miercuri, va avea loc, în Congresul Statelor Unite, un eveniment de celebrare a Parteneriatului Strategic, ca ancoră de stabilitate și prosperitate în regiunea Mării Negre.

Ultima zi a săptămânii aniversării Parteneriatului de evenimente este joi, când va avea loc o recepție, cu participarea membrilor aparatului legislativ din Congresul american.

Printre invitații care vor lua parte la aceste evenimente se numără:

  • reprezentanți ai Administrației SUA,
  • membri ai Senatului și ai Camerei Reprezentanților,
  • oficiali americani din mediile politic, economic, apărare, energie, educație.

Citeşte şi: Cea mai călduroasă zi măsurată vreodată în lume

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS