15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCea mai călduroasă zi măsurată vreodată în lume

Cea mai călduroasă zi măsurată vreodată în lume

Cea mai călduroasă zi înregistrată vreodată la nivel mondial a fost luni, 3 iulie, potrivit datelor transmise de Centrul Naţional american pentru Predicţii de Mediu.

Temperatura medie globală a ajuns la 17,01 grade Celsius, depăşind recordul din august 2016 de 16,92 grade Celsius. Valurile de căldură s-au făcut simţite în întreaga lume, potrivit Bloomberg.

Sudul Statelor Unite a fost în ultimele săptămâni sub o cupolă de căldură intensă. În China, un val de căldură persistent a adus temperaturi de peste 35 grade C.

În Africa de Nord s-au înregistrat temperaturi de aproape 50 de grade Celsius. Chiar şi Antarctica, aflată în prezent în perioada de iarnă, a înregistrat temperaturi anormal de ridicate. Baza de cercetare ucraineană Vernadsky a depăşit recent recordul de temperatură din iulie, cu 8,7 grade Celsius.

„Aceasta nu este o piatră de hotar pe care ar trebui să o sărbătorim”, a declarat Friederike Otto, climatolog la Institutul Grantham din Marea Britanie. „Este o condamnare la moarte pentru oameni şi ecosisteme”, spune cercetătorul.

Oamenii de ştiinţă au declarat că schimbările climatice, combinate cu un model El Nino emergent, sunt de vină pentru astfel de recorduri.

Citeşte şi: Zece morți, 38 de răniți în trei atacuri armate în SUA

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS