8.4 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateBowling cu tramvaiele la Campionatul European al vatmanilor de la Oradea

Bowling cu tramvaiele la Campionatul European al vatmanilor de la Oradea

Oradea a fost gazda Campionatului European al vatmanilor, organizat în premieră în ţara noastră. 25 de echipe, din 19 ţări, au avut de înfruntat mai multe obstacole de la cârma tramvaielor orădene. De departe, cea mai spectaculoasă proba a fost cea de bowling, în care tramvaiele au lovit o minge cu ajutorul căreia au doborât popice uriaşe.

Vatmani din 25 de oraşe europene au jucat popice şi biliard cu tramvaiele, în Piața Unirii din Oradea. Echipele venite din Berlin, Barcelona, Viena, Praga sau Oslo au trebuit să dea dovadă de rapiditate și precizie. Prima care a pornit în luptă a fost echipa gazdă – Oradea.

Campionatul European al Vatmanilor a ajuns la cea de-a 10-a ediţie

Fiecare echipă a fost formată dintr-un vatman şi o vatmaniţă, care au parcurs pe rând toate cele şase probe. Pe cât de atractivă… pe atât de dificilă a fost proba de bowling. Cu tramvaiul Astra, echipele au trebuit să frâneze la punct fix după atingerea unei viteze de 25 km/h și să împingă un tac de biliard astfel încât bila să ajung într-o zonă inscripționată cu cât mai multe puncte pe masa de biliard.

Una dintre cele mai dificile probe a fost oprirea cu ușa a treia în dreptul unui banner cu mai multe puncte. Foarte greu de realizat, deoarece tramvaiele nu au nici camere montate pe ele și nici oglinzi retrovizoare.

Campionatul European al Vatmanilor a ajuns la cea de-a 10-a ediţie. Găzduit până acum de capitale şi oraşe importante, ca Berlin, Bruxelles sau Viena, evenimentul a atras sute de curioși. Echipa noastră a terminat pe locul al 14-lea în clasamentul final. Câştigătoare a fost echipa care a reprezentat capitala Austriei, Viena.

CITEȘTE ȘI: O grenadă şi două proiectile, găsite lângă ghena de gunoi a unui bloc din Drobeta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS