8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA dat norocul peste el. Un sibian a descoperit o comoară de pe vremea romanilor

A dat norocul peste el. Un sibian a descoperit o comoară de pe vremea romanilor

La doar o săptămână după ce și-a obținut autorizație pentru detectorul de metale, un sibian pasionat de istorie, a descoperit o adevărată comoară, de pe vremea împăratului Constantin al II-lea, adică acum aproximativ 1693 de ani.

Comoară cu 132 de monede

Este vorba de 132 de monede și obiecte de dimensiuni mici de pe vremea romanilor. Comoara a fost descoperită în Miercurea Sibiului, iar acum se află în grija Direcției Județene pentru Cultură Sibiu.

„Fratele meu, și-a făcut acum o săptămână autorizație pentru detectorul de metale pe care și l-a cumpărat și de vreo două zile a fost pe lângă Apoldu de Sus, pe undeva pe lângă linia ferată, lângă Podul Dracului cum i se spune pe aici. Și acolo, punându-se în locul celor care au ascuns comoara, s-a gândit că undeva pe o stâncă, ar putea să fie ceva îngropat.

Când s-a urcat acolo a început să sune aparatul, iar când a săpat a găsit prima monedă. El mai era cu cineva și a zis să mai sape ca să mai găsească una pentru persoana respectivă și când a mai săpat puțin a scos un pumn plin de monede. În total au fost găsite 132 de obiecte”, a povestit fratele bărbatului pentru Ora de Sibiu.

CITEȘTE ȘI: O grenadă şi două proiectile, găsite lângă ghena de gunoi a unui bloc din Drobeta

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS